Det har blitt utrolig mange filmer som har blitt lagd igjennom tiden, og det finnes nesten sagt selvfølgelig filmer i absolutt alle kategorier. Filmer som har gjort det bra og skuespillerne i disse filmene har i mange tilfeller blitt verdens berømte. Hvor mange stjerneskuespillere det er og eller har vært er det nok ingen som vet nøyaktig, men mange har det blitt opp gjennom årene. En del av dem har gjort en utrolig karriere og vil bli husket i lange tider fremover.

Clint Eastwood

Clint Eastwood

Den Amerikanske skuespilleren Clint Eastwood er en av disse store stjernene, han er også en god regissør og produsent av filmer. Eastwood er i fra San Francisco i California og kom til verden i 1930 og har hatt en formidabel god karriere innen filmen. I barndommen fartet familien mye rundt omkring på jakt etter arbeid, tiden under depresjonen i Amerika var ikke lett. Han arbeidet som fyrbøter, bensin stasjon assistent og som tømmerhogger før han kom inn i det militære. Der var han svømmelærer i de to årene tjeneste tiden varte. Det var under denne tiden at han ble kjent med David Jansen som satset på filmen, han overtalte også Eastwood til å gjøre ett forsøk innen denne bransjen. Det gikk en tid etter endt militærtjeneste men etter rundt to år etter han dimmet fikk han en rolle i filmen Tarantula som var en science fiction monster film og etter det ble han med i en westernserie som het Rawhide. Her var han i syv år og ble da delvis kjent som en grei tv skuespiller. Hans store gjennombrudd kom på 60 tallet, også i en westernfilm. Det var Dollar triologien av Sergio Leones. For en neve dollar, for en neve dollar mere og Den gode, den onde og den grusomme. Etter dette kunne han omtrent velge og vrake i tilbud innen filmen, karrieren var sikret.

Det ble tre filmer til i rask rekkefølge etter western triologien, det ble Alistair MacLeans filmer Ørneredet, Hang`em high og Coogans Bluff. Etter disse filmene satset han også på og bli regissør, det ble filmen Misty- mørkets melodi som kom i 71 hvor han gjorde det også greit der også. Men det var som skuespiller han fortsatt var best i, den neste serien han gjorde var i Dirty Harry filmene. Her spilte han den litt uvanlige politimannen Harry Callahan. Det ble fem filmer i denne serien. Etter dette var han så godt etablert innen filmindustrien at tilbudene flommet på og det har blitt mange store filmer med hans navn innblandet enten som skuespiller, regissør eller som produsent. Selv om han i dag nærmer seg sine 90 år er han i aktivitet innen film industrien enda.

Cary Grant

Cary Grant

En av de store innen den Engelske film industrien var Cary Grant som kommer i fra Bristol i England. Han kom inn i teaterlivet allerede som trettenåring da han rømte hjemmefra og ble med en gruppe omreisende artister. Da han var rundt 19 år gammel ble han med i musikalkomedier, her ble han oppdaget av A Hammerstein som tok han med over til Amerika. Her gjorde han en god karriere, først med musikaler så med filmen.