Reality Tv er noe av det mest popuøære som skjer på TV idag. Nesten uansett hvilken kanal du skru til så dukker en eller annen form for reality TV opp på skjermen foran deg. Det kan være alt fra ”Gjør det selv” varianter som baking, matlagning, restaurere hus eller bil, grave etter gull eller vise seg frem på en eller annen måte. De aller mest populære variantene nå er de som omhandler noen form for talentkonkurranser som The Voice, X Factor, Idol, til Americas Got Talent eller den engelske varianten, Britains Got Talent.

Matlagningsprogram

I mylderet av programmer så er det enda flere enn talentshow som kommer høyt opp på listene. Mat er alltid populært for de fleste i befolkningen, så matlagningsprogrammer scorer godt – enten om det er norske eller utenlandske programmer. Både læreprogrammer og konkurranser eller rene show kommer høyt. Masterchef i mange varianter – kjendis, junior, ”normal amatør”, Hell’s Kitchen, bakeprogrammer eller opplæringsprogrammer. Alt dreier seg om personer som kjemper mot hverandre i forskjellige konsepter. Selve konkurranseaspektet er det viktigste og mest populære varianten, og da er det så mye å velge i at det blir vanskelig å velge hva man vil følge gjennom en hel serie. Hell’s Kitchen var en av de første virkelig store, så kom Masterchef US, Masterchef Australia og senere også juniorutgaver av de samme programmene. Også lokale varianter er populære – skal vi danse, Mesternes Mester, Jakten på Kjærligheten og mange mange flere.

Hetal, Veronica, and Jesse are all at risk of being sent home.

Hell’s Kiitchen og Masterchef US ledes av den kjente TV kokken Gordon Ramsay. Han sier at er dette konkurranser ikke bare for å vinne penger og heder og ære, men også for å lære mer og utvikle sine egne ferdigheter.

Masterchef US

Kraveene for å delta i matprogrammet Masterchef er relativt enkle. Du som person får ikke være profesjonell kokk – altså ikke har matlagning som yrke. Ideen bak programmet er at amatørkokker skal stilles mot hverandre i forskjellige utfordringer og på den måten gi disse amatørene sjansen til å visa hva de kan og samtidig få muligheten til å leve ut sin drøm om å få jobbe med nettopp matlagning.

Etter at søknadene har kommet inn så plukkes det ut en rekke forskjellige individer som kommer inn til intervjuer og tester. Så blir en håndfull gruppe av disse igjen tatt videre til noen avsluttende tester, hvor de enten får tildelt ”Det hvite forkleet” eller blir sendt ut på gaten igjen. For å bevise hva de kan så får de i oppgave å lage sin spesielle hovedrett eller signatur-rett som blir presentert for dommere og vurdert. Det hvite forkleet betyr at de er videre til hovedkonkurransen.

Sensasjon?

Noe ganske utrolig skjedde under Masterchef sin tredje sesong. Da kom det inn en dame med navn Christine Ha til uttagningene og kom så langt som til å være med å kjempe om ”Det hvite forkleet”. Men det som var så utrolig var at denne damen var blind og kunne dermed ikke se sin egen presentasjon – noe som dommerne legger ganske stor vekt på i denne konkurransen. Men til tross for sitt handikapp så lykkes hun å ta seg videre med en rett som smakte helt fantastisk. Og som om ikke det var nok så gjorde hennes spesielle sans for smaker at hun like gjerne gikk hen og vant hele den tredje sesongen av Masterchef US. Dette til tross for at under konkurransens gang ble gitt utfordringer hvor deltakerne skulle gjenskape retter som dommerne hadde laget – både i smak og utseende. Gang etter gang sjokkerte hun både dommere, de andre deltakerne og alle som har sett dette showet.