Nye filmer kommer det hele tiden. Det er helt splitter nye filmer eller det er et nummer i rekken av flere filmer, eller det kan være gamle filmer i «ny drakt». Det har blitt lagd utrolig mange store og mektige filmer opp gjennom historien, og det vil garantert komme nye og fantastiske filmer i fremtiden også. Jeg skal forsøke å se om jeg kan skrive litt om hva vi har i vente for neste år i denne og muligens enda en artikkel. Må se litt på hva jeg finner av materiell som jeg synes er verdt å dele med dere der ute.

Flåklypa

Denne måneden (september) får vi igjen hilse på Solan og Ludvig fra Flåklypa. Det er klart for premiere for en ny Flåklypa film. Dette er den siste filmen i Flåklypa trilogien, og denne filmen har fått navnet «Månelyst i Flåklypa».

Den første Flåklypa filmen kom jo allerede i 1975, men det sendes jo veldig ofte i reprise. Det må vel være en av de mest sette – om ikke den mest sette – filmen i Norge, eller i hvert fall den mest sette norske filmen.

Hovedfilmen fra den gangen handler jo om et billøp hvor Reodor Felgen skrur sammen en bil som skal konkurrere mot først og fremst hans hovedkonkurrent i alt han foretar seg – Rudolf Blodstrupmoen. Men det er mange andre med i løpet også. Fandango, Medelsvensson, Schnellfahrer og Gasolini.

Så veldig mye er det vel knapt nødvendig å fortelle om denne originale utgaven, da det knapt er noen i Norge som ikke har sett denne filmen.

Flere filmer

Det er ikke bare Flåklypa som kommer med film nå i høst. Det er flere norske filmer som også har premiere nå i høst. Både Flåklypa filmen og en film om en ung mann som er i ferd med å falle inn i jerngrepet fra narkotikaens makt. Men en samtale fra en ekskjæreste er kanskje det som redder han. Jeg vet ikke for det sier ikke forhåndsomtalen noe om. Men han blir mer og mer glad i et barn han og eks ’en har sammen, men som han aldri tidligere har møtt. Kanskje redder dette livet hans fra narkotikaens jerngrep? Ingen eller svært få kjenner til hans dobbeltliv som «normal» og som misbruker av narkotika. Filmen omhandler i hvert fall et meget aktuelt tema. Kanskje forteller den en historie som kan hjelpe noen som er i nettopp den situasjonen. La oss håpe det!

God tall

God tall

Allerede før Flåklypa filmen har premiere så har den krabbet opp på andre plass over mest sette kino filmer i Norge i 2018. Det vil si at det er forhånds solgt så mange billetter så filmen. Jeg tipper at denne filmen lett går til topps som den mest sette filmen på kino i Norge i år. Og med det styrker den også triologiens topp plassering som de mest sette filmene i Norge sammenlagt med klar margin.

Har du ikke sett filmen enda, så burde du kanskje også vurdere å se denne filmen. Alt annet om Flåklypa har jo vært meget bra materiale.