Mange fans går og lurer på hva den neste James Bond filmen blir om. Når kommer den? Hvem skal spille James Bond? Ja det er mange ubesvarte spørsmål, selv om det begynner å komme svar på noen av disse spørsmålene. Den neste filmen er jo en litt spesiell siden det er den 25 i rekken av filmer siden Dr.No i 1962.

Hovedrollen

Det aller største spørsmålet er vel om Daniel Craig kommer tilbake som 007 enda en gang. Men det er flere store spørsmål som enda «henger løst» i luften. «Sony Picture’s» distribusjons og markedsavtale med MGM og «Eon Production» opphørte etter at 2015 filmen Spectre var utgitt. Så rettighetene til den neste og andre fremtidige James Bond filmer er nå åpne og kan havne hos hvem som helst så langt jeg kjenner til. Ryktene sier at det er fem forskjellige studioer (Inklusive Sony) som kjemper om å få dratt i land avtalen med en av de lengste franchisene som har pågått gjennom tidene.

Det skal være Sony Pictures, Warner Bros., Universal Pictures, 20th Century Fox og Megan Ellison’s Annapurna Pictures som alle kjemper om denne avtale ifølge The New York Times. Disney and Paramount var også med lenge, men har nå «kastet inn håndkleet».

I følge en rapport som kom ut i 2016 skal Sony ha tilbud Daniel Craig hele 150 millioner dollar for å bli hos dem og ta hovedrollen i de neste to James Bond filmene. Men dette ble aldri bekreftet av noen parter. Daniel Craig har spilt hovedrollen i de fire siste Bond filmene. Dersom han spiller hovedrollen i enda to filmer kommer han opp på like mange hovedroller som Sean Connery. Da er det bare Roger Moore som har flere med sine hovedrollen i syv Bond filmer. Uansett hva som skjer om han kommer tilbake igjen eller ikke er han sikret en plass i historiebøkene for sine fire opptredener. Han har spilt i den eneste filmen som har spilt inn over 1 milliard dollar på verdensbasis – nemlig den nest siste Bond filmen – Skyfall fra 2012.

Mye penger

Den siste rapporten sier at Sony’s forrige avtale gikk på at de betalte 50 % av produksjonskostnadene, mens MGM og Eon tok den andre halvparten. Men Sony fikk i retur bare 25 % av overskuddet. Sony måtte også betale titalls millioner dollar for all markedsføringen av filmen, som de aldri fikk noe tilbake for.

Dersom Daniel Craig skulle returnere og spille hovedrollen i denne filmen, så har han ledig tid på sin tidstabell for å starte innspillingen av filmen sannsynligvis en gang i løpet av inneværende år.

Jeffrey Wright, som spilte Felix Leiter i «Casino Royale» og «Quantum of Solace» har i den senere tiden spøkt på sosiale medier at han kommer tilbake og skal spille den samme rollen igjen, men det er ikke bekreftet noe sted enda. Så snart avtalen om hvilket studio som får denne filmen, vil vi forhåpentligvis få vite flere detaljer rundt filmen.

Mye usikkerhet rundt den neste James Bond filmen enda, det eneste som er sikkert – så langt jeg klarer å finne ut – er at det blir en ny James Bond film.