Det lages jo lister over nesten alt mulig her i verden. Topp og best i dette og topp og beste i dette. Og det dårligste og de svakeste – ja alle mulige varianter finnes det lister for. Så også for de største filmstjernene i verden. Om jeg treffer de aller største på min liste her kommer jo en del an på øynene som leser min opplisting, men jeg vil forsøke å gjengi en liste som best jeg kan. Jeg vil ta de største – altså ikke de beste filmstjernene eller de beste skuespillerne. Og det kan være at noen har byttet om på plassene etter at mine kilder oppdaterte sist.

De som står som de største filmstjernen er;

  1. Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. har utviklet seg til å bli en av mest respekterte skuespilleren i Hollywood. Med en utrolig liste med krediteringer på sitt navn, så har han til tross for det klart å holde seg frisk og fornyet seg selv etter fire årtier i bransjen. Han er født i April i 1965 i New York og er sønn av forfatter, regissør og filmfotograf Robert Downey Sr og skuespiller Elsie Downey.

  1. Leonardo DiCaprio

Svært få skuespillerne i verden kan se tilbake på den samme karrieren som den Leonardo DiCaprio har hatt. DiCaprio har gått fra en relativt beskjedne begynnelsen på karrieren med biroller i sitcom filmer og lavbudsjett skrekkfilmer som Critters 3. Men karrieren har tatt seg opp til å bli en stor tenårings-sjarmør på 90 tallet og med hovedroller i filmer som Romeo og Julie og Titanic… Flere kommentarer er vel overflødige?

  1. Tom Cruise

Dersom du I 1976 hadde fortalt 14 år gamle studenten Thomas Cruise Mapother IV at han en dag i ikke alt for fjern fremtid ville være en av de 100 beste skuespillerne i verden – da ville han sannsynligvis bare ha ledd av deg. Hans ambisjoner i ungdommen var nemlig å studere til å bli prest.

Noen hater ham som skuespiller mens andre elsker hans filmer. Men uansett så fortjener han en plass på mine lister over de største filmstjernene I verden.

  1. Johnny Depp

Mr. Depp er kanskje en av de mest allsidige skuespillerne vi har sett i nyere tid. Han ble Født John Christopher Depp II i Kentucky i USA i juni 1963. Moren – Betty Sue (Wells) jobbet som servitør og faren John Christopher Depp var en sivil ingeniør. Depp vokste opp i Florida og han droppet ut av skolen som 15 åring. Listen over hans roller er så lang at den nesten er umulig å gjengi. Noen av de mest minneverdige kan du lese om her.

  1. George Clooney

George Timothy Clooney ble født I 1961 I Kentucky i USA av Nina Bruce (Warren) en tidligere skjønnhets og miss konkurranse dronning og Nick Clooney, en tidligere nyhetsanker og show program vert. Han var for øvrig bror av sangerinnen Rosemary Clooney. Han har irske, engelske og tyske aner. Clooney tilbrakte mesteparten av sin ungdom i Ohio og Kentucky.

Denne listen kan det hende at mange er uenige i at er de beste. Jeg sier ikke at disse fem er de absolutt beste, men de kommer alle meget høyt opp på en slik liste og jeg valgte de som de fem første. Kanskje kommer jeg med enda flere i en senere artikkel.